Gastouderopvangsandra.jouwweb.nl
Home » dagindeling

Welkom bij gastouderopvang Sandra

 

 

Een dag bij mij in de opvang ziet er als volgt uit:

 

Sommige kindjes komen al heel vroeg en spelen vaak vrij met het aangeboden speelgoed, of zitten nog lekker knus op schoot wakker te worden. Ik zelf ontbijt met mijn eigen kinderen vaak rond 7:15 uur, sommige gastkindjes ontbijten mee andere zijn aan het spelen. 

 

Om 8:15 uur vertrekken mijn eigen kinderen naar school, vaak lopen ze zelfstandig en soms lopen we gezellig mee. 

we spelen (en wachten op de andere gastkindjes) tot ongeveer 9:30 uur. Nadat al het speelgoed opgeruimd is gaan we gezellig met elkaar aan tafel voor fruit en wat drinken.

Als alles op is zingen we liedjes of lezen we een boekje.

 

Hierna is het tijd voor een activiteit en de kleine kindjes die 's ochtends nog slapen gaan lekker naar bed . Een activititeit kan bestaan uit knutselen, bakken, spelletjes doen, een boodschapje doen of lekker naar de speeltuin of kinderboerderij/natuurspeeltuin. Hierna is er weer ruimte om lekker vrij te spelen.

 

Om 11:45 uur  heeft iedereen weer zijn jas en schoenen aan, want wij gaan richting school om mijn kinderen op te halen, dit doen we alleen als het kind aantal dit toe laat. Daarna lekker aan tafel voor een heerlijke boterham ( 1ste is altijd met hartig, 2de mogen ze zelf kiezen) en een beker melk.

Na het eten spelen we nog even tot het tijd is om naar bed te gaan en uiteraard zwaaien we mijn kinderen uit die weer naar school gaan. De kindjes die wakker blijven gaan of vrij spelen of daar doe ik een activiteit mee. Dit mogen ze zelf kiezen/bekijk ik per situatie.

 

Tussen 14:45-15:00 uur zijn alle kindjes weer uit bed, en gaan we (als dit mogelijk is) nog een keer naar school ( dit is per dag verschillend ligt aan het kind aantal, ritme van de kinderen). Als we thuis komen gaan we met zijn allen aan tafel voor wat drinken en een koekje/snoepje/chipje. We zingen nog liedjes of lezen een boek, en doen daarna nog een activitieit. Deze kan bestaan uit knutselen, spelletje doen, of lekker naar de speeltuin.

 

De kindjes die om 17:00 nog bij mij zijn krijgen nog wat te drinken en een rijstwafeltje of een lange vinger.

Om 18:00 uur zijn de meeste kindjes opgehaald.

 

Onregelmatig werk en opvang  gaat hier goed samen, vraag gerust naar de mogelijkheden. Ook is het mogelijk dat u kindje mee eet met de avondmaaltijd.